Valpkurs / Unghundskurs

Grattis till ditt hundägande!

Det är viktigt att redan från början lägga en bra grund som bygger på trygghet och förståelse mellan hund och ägare, vi ger dig verktygen.

Innehåll:

Tillsammans går vi igenom grunderna för en god vardagsfostran. Kursen innehåller praktiska övningar som är nödvändiga i vardagen med din hund; följsamhet, inkallning, kontakt, stadga, hantering och passivitet. Vi lägger grunden för en bra relation med ett utvecklat belöningssystem. Se till att ditt hundägande blir precis som du önskar!

Vi lägger stor vikt vid praktisk träning och varvar teori under våra övningar. Små grupper ger utrymme för egna önskemål och individanpassning. Hundar mellan 3-12 månader är välkomna!

Kursen hålls både utom- och inomhus. 

Pris: 1500 kr
Deltagare: 6 st.
Plats: Björnlunda Ekeby Udde
Instruktör: Caroline Ling - utbildad instruktör och är tävlingsledare i freestyle och har tränat och tävlat i sporten sedan 2016 och även deltagit på två SM. Till vardags arbetar Caroline som lärare. Flocken består av en Malinois, en Border Collie och två storpudlar. 

Måndagar 18.30-20

Kursdatum: 30/8, 6/9, 13/9, 20/9 samt 27/9

OBS! Med hänsyn till Covid19 är det endast 6 st deltagare/kurs och helst en person per hund och tillfälle. Övrig familj håller avstånd om de deltar. Är du ungdom under 18 år så deltar även vuxen, men på avstånd. 

Nästa kursstart: Valpträffar hösten 2021 

Pris: 450 kr per träff 
Deltagare: Endast 4 st per träff
Plats: Björnlunda Ekeby Udde
Instruktör: Caroline Svärd 
Kursdatum: Läs mer under varje tematräff

Varje träff har olika teman, läs mer om varje tema längst ned. Syftet med dessa träffar är att du kan välja en eller flera som passar dig och din valp bäst. Deltar du på flera träffar motsvarar det en valpkurs. Det är endast 4 st ekipage per träff för bästa kvalité och för att kursen ska kunna förläggas inomhus i hundhallen vid behov. Eftersom varje ekipage själv väljer datum/antal träffar innebär det att deltagarna varierar på träffarna och ger valpen variation i "klasskamrater". Du kan välja att gå samma tema två gånger, det är bra med repetition och övningarna går alltid att utveckla. Även om träffarna har ett angivet tema så individanpassar jag alltid efter mina deltagare och givetvis finns utrymme för frågor. 

Vid anmälan så skickar du ett SMS till 0707-94 11 94 med ditt och hundens namn samt vilka datum du önskar gå. Invänta bekräftelse, betalning sker i samband med bekräftad plats. Obetald plats släpps vidare till nästa reserv. Först till kvarn gäller! Dubbelkolla gärna datumen/tiderna en extra gång innan du anmäler dig. 

Medtag för samtliga träffar:

Kläder efter väder!  - Koppel & halsband/sele - Vatten & vattenskål - Filt/bur för valpen att vila i samt belöningar i form av mycket gott godis/mat och valpens favoritleksaker. 

(För vissa träffar gäller även eget fika , Rambo-träffarna)

Tema Följsamhet i koppel & Inkallning Full!

Vi lägger grunden för ett bra koppelgående med fokus på samarbete, där valpen lär sig följa dig! Du får lära dig mer om kroppsspråk, utrustning och belöningstekniker. Vi övar även hundmöten. Den viktiga inkallningen bygger vi upp genom att skapa en bra kontakt mellan valp och förare, tydliga signaler och åtråvärda belöningar. Vi arbetar även på avstånd och lär individuella positioner/ingångar hos föraren. 

Lördag 25/9 kl.10.30-12 

Tisdag 12/10 kl. 18-19.30 

Tema Rambobana och passivitet i ny miljö Full!

Tillsammans får ni gå en bana med diverse utmaningar som t.ex. att balansera på olika underlag, ta sig förbi ett bollhav, leta efter gömt godis med mera. En uppskattad övning där valpen får visa sina styrkor, och eventuella svagheter och där föraren får individuella verktyg att arbeta vidare med. Vi avslutar med att ta en fika på vår festvåning, så att valparna även får öva passivitet i ny miljö. OBS! Medtag eget fika till dig! 

Fredag 8/10 kl. 14.30-16 

Söndag  24/10 kl. 13-14.30 

Tema Belöningsutveckling och stadga/impulskontroll Full!

Här fokuserar vi på att öka ert samspel genom den viktiga kommunikationen. Vi pratar inlärning, belöningsteknik och detaljer som senare ska bli till en helhet. Hur vi får en effektiv inlärning och når våra mål med en samarbetsvillig hund som arbetar för sin förare, inte enbart belöningarna. Valpen får även lära sig den viktiga impulskontrollen, att lära sig vänta i olika positioner. 

Tisdag 28/9 kl. 18-19.30 

Måndag 18/10 kl. 18-19.30 

Tema Nosarbete och hantering Full!

Vi övar grunderna för specialsök/nosework och testar behållarsök samt inomhussök. Valpen får utlopp för sitt fantastiska luktsinne och föraren tips på övningar för att aktivera sin valp. Hantering är A och O och denna träff varvar nosarbete med passivitet och hantering. Syftet med hanteringsövningarna är att skapa en trygg valp, där föraren ska kunna klippa klor, borsta päls, undersöka tänder, öron mm. 

Lördag 16/10 kl. 10.30-12 

Måndag 25/10 kl.18-19.30