Fästingmedel & förgiftningar!

Välkommen på en informativ kväll med veterinär Nina Berthold som gästar Trofasthund. Hennes specialintresse är akutmedicin och intensivvård av kritiskt sjuka djur. Mjukdelskirurgi är något som Nina också brinner för. 

Datum: Tors 21/3 kl. 18.30-20.30 ca 

Plats: Trofasthund
Deltagare: 20 st. 15 platser kvar! 
Pris: 200 kr. inkl. fika
Det blir trångt om alla ska ha med sig hund, så ni som kan får gärna lämna dem kvar hemma.


Vilka fästingmedel rekommenderas, och varför? Bieffekter och sjukdomar? 

Hur ska man agera vid förgiftning såsom huggormsbett? Myter och sanningar! 

Den sociala tjänstehunden!

Datum: Torsdag 14/3
Kl. 18.30-20.30
Pris: 250 kr.
Antal platser: 20 st. 8 Platser kvar!
Fika ingår. Boken finns till försäljning under kvällen! 

Kanske är du nyfiken på hur det kan vara att arbeta i vård, skola eller omsorg ihop med din bästa vän? Kanske har du redan gjort ett lämplighetstest och är i färd med att välja utbildning, eller så är du redan igång? Eller också har du en anhörig som du vet skulle må bra av att få träffa ett hundteam och vill veta lite mer innan du lägger fram förslaget.

Sara Karlberg och Helena Eriksson har tillsammans skrivit boken Sociala tjänstehundar - omsorg utan ord. De har stor erfarenhet av att utbilda och själva arbeta med sociala tjänstehundar. Båda är aktiva hundförare och Sara driver Svenska Terapihundskolan där Helena arbetat som lärare sedan starten.

Sara kommer till TrofastHund och föreläser med utgångspunkt ur boken samt hennes 10 år långa resa i att utveckla branschen för sociala tjänstehundar och deras förare. Du får veta hur du ska tänka när du förbereder din hund inför utbildning samt hur yrket fungerar. Du kommer även få se lite när Sara visar med sin hund Kompis.